Ana içeriğe atla

KIYMALI PİDE TARİFİ





DIŞARDA KIYMALI PİDE YEMEYE SONNN....

Malzemeler:

5 su bardağı un
yarım paket yaş maya(tekli küçüklerden)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldigi kadar İlik su

İç malzemesi için:

yarım kilo dana kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz
karabiber
pul kırmızı biber

Yapılışı:

hamur için genişçe bir kaba unu ,mayayı, sıvıyağı, tuzu , şekeri ve aldigi kadar suyu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Hamurun üzerini kapatıp içini hazırlıyoruz bu arada hamur biraz dinlensin...

içi için ; kıymayı çiğden bir kabın içine alıyoruz ,üzerine rendelenmiş soğan ince kıyılmış taze biber,domates ,maydanozları ve baharatları ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz.İçimiz hazır....

hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Benim tepsim 5 tane pide alıyor ama arka arka çok çabuk pişiyor.Tepsinin alacağı kadar bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum içilerini koyup kenarlarını hafifçe kıvırıyorum.5 ini bir yapmamın sebebi ise hamur bekleyince daha güzel esniyor.Küçük pideleri alıp tepsi büyüklüğünde esneterek tepsiye alıyoruz.hemen bekletmeden fırına veriyoruz. Pişen pidelerin üzerine sıcak sıcak margarin ile yağlıyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar devam ediyoruz....afiyet olsun..

Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
Handan ablacım ellerine kollarına sağlık.Çook seviyoruz biz de.Epeydir yapmamıştım.Eşim isteyip duruyor.Yapacaklarım listesinde pideyi öne çeksem iyi olacak:) e bu görüntüyü görüpte iştahımızın kabarmaması elimizde değil yanii :)
Bişkekten sevgi ve selamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
canım çok teşekkür ederim hiç vakit kaybetmeden denemeni tavsiye ederim çok kolay ve güzel bir tarif ...Ankaradan Bişkeke selamlar...
Unknown dedi ki…
evdekiler umarım senin gibi bir cevherin değerini biliyordur...
Baktıkça acıktım..Gidip bişeyler yicem
ellerin dert görmesin...
Handan Çuhadar dedi ki…
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim nurten hanım.. yakınlardaysanız buyrun sizin içinde yapayım sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham