19 Kasım 2013 Salı

MISIR NİŞHASTALI KEK



tarif üzerine yapacağım bir kekken mutfağa girdim ve değişik bir kek çıktı ortaya ...çok hafif bir kek oldu krema kullanarak da harika pastalar olur ...sade haliyle  tarifi sizlerle paylaşıyorum  ama zenginleştirmek size kalmış...tabiri caizse ağızda dağılan bulgur bulgur bir kek...

 MISIR NİŞHASTALI KEK

Malzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta

1 paket vanilya
1 su bardağı mısır nişhastası


Yapılışı:

Derin bir  kapta oda ısısında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve yağ eklenerek karıştırılır. Sonra un, nişhasta vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce karıştırılır. . Kıvamı biraz akışkan oluyor.yağlanmış dikdörtgen borcam tepsi büyüklüğünde tepsiye döküp 170 derece ısıda pişiriyoruz. Afiyet olsun