3 Kasım 2013 Pazar

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

PAMUK POĞAÇA


1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
1 yumurta

İçi için:
istediğiniz bir harç kullanabilirsiniz veya boş olarakda yapabilirsiniz...ben peynir ve maydanoz kullandım..

Yapılışı:

öncelikle yaş mayayı 1 bardak ılık su ile ıslatıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve  şekeri geniş bir kaba alıyoruz.Yumurtanın beyazını ve mayayı ekliyoruz.Bunları hafif karıştırıp , tuz ve aldığı adar un ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Benim hep mayalı hamurlarda kullandığım takdikle yani unu kaldırıp elimizi yağlayıp hamuru öyle toparlıyoruz.hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.
yağladığımız tezgah üzerine küçük bezelere ayırıyoruz.Bezeleri 5 dakika bekletip elimizin yan kısmı ile çukurlar oluşturuyoruz.İçine peynir ve maydanoz koyup kapatıyoruz.Tepsiye dizip tepside biraz kabarmasını bekliyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz gibi susum, çörekotu veya haşhaş serpip fırına veriyoruz.Mis gibi pamuk poğaçalarınız yemeğe hazır afiyet olsun...Küçük bir not daha fırından aldıktan sonra üzerine ince bir bez örterseniz dahada yumuşacık olacaklardır...