Ana içeriğe atla

PAMUK POĞAÇA TARİFİ



PAMUK POĞAÇA








1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket yaş maya

aldığı kadar un


1 yumurta






İçi için:


istediğiniz bir harç kullanabilirsiniz veya boş olarakda yapabilirsiniz...ben peynir ve maydanoz kullandım..






Yapılışı:






öncelikle yaş mayayı 1 bardak ılık su ile ıslatıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve şekeri geniş bir kaba alıyoruz.Yumurtanın beyazını ve mayayı ekliyoruz.Bunları hafif karıştırıp , tuz ve aldığı adar un ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Benim hep mayalı hamurlarda kullandığım takdikle yani unu kaldırıp elimizi yağlayıp hamuru öyle toparlıyoruz.hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.


yağladığımız tezgah üzerine küçük bezelere ayırıyoruz.Bezeleri 5 dakika bekletip elimizin yan kısmı ile çukurlar oluşturuyoruz.İçine peynir ve maydanoz koyup kapatıyoruz.Tepsiye dizip tepside biraz kabarmasını bekliyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz gibi susum, çörekotu veya haşhaş serpip fırına veriyoruz.Mis gibi pamuk poğaçalarınız yemeğe hazır afiyet olsun...Küçük bir not daha fırından aldıktan sonra üzerine ince bir bez örterseniz dahada yumuşacık olacaklardır...

Yorumlar

LaceToys dedi ki…
Ellerine sağlık canım.. Görüntüsünden belli.. Puff puf yumuşacık olmuşlar.. Afiyetler olsun..
Ellerinize sağlık harika görünüyor pufidik
canım yorumlarda doğrulamayı kaldırırsan daha çok yorum gelir
en sevdiğim mayalı poğaça...en çok da kullandığım ölçüler..:)
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim oyacım aynen öyle puf puf oldular...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler...genelde hep aynı malzemeler kullanılır ama küçük püfleri herzaman vardır ve herzaman severek yapılanlar daha güzeldir...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...uyarınız içinde ayrıca teşekkür ederim sizden bir ricam olacak teyit etmek açısında bir yorum atarmısınız düzeltilmişmi..
kış güneşi dedi ki…
Handan çığım çok güzel olmuş pofidik pamuk puğaçalar eline sağlık hele beslenme çantalarına çok ideal
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler sezgin hanımcığım evet tam beslenmeye konmalık ama bende küçük çocuk kalmadı hepsi ergen beslenme mi götürüler...
Handan Çuhadar dedi ki…
merhaba gülten hanımcım..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham