bol çam fıstıklı irmik helvası sevmeyen var mı ki?
İRMİK HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
100gr margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı şeker
Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz su + süt + şeker üçlüsünü karıştırıp ılıtıyoruz kaynatmamıza gerek yok.Ilık olması da irmiğin kabarması için çok önemlidir....
Margarin veya tereyağı hangisini kullanıyorsanız yağı yakmadan eritip içine fıstıkları atıp hafif kavuruyoruz.Daha sonra bir buçuk su bardağı irmiği ilave edip orta ısıda kavuruyoruz.İrmiğin kokusu çıkmaya başladığında rengide hafif koyulaşacaktır.Bu arada önceden hazırladığımız şerbeti ekleyip ısıyı yükseltiyoruz.(Hemen suyunu çekecektir)bir iki fokurdadıktan sonra ısıyı düşürüyoruz.Bu arada tencerenin ağzını kapatmamız gerekiyor çok sıçramaması için..Daha sonra pilav gibi demlendirip servis ediyoruz.Afiyet olsun..
Yorumlar
ellerinize sağlık...