4 Aralık 2013 Çarşamba

FIRINDA HAVUÇLU ISPANAK TARİFİ


Ispanağın tam mevsimi bir de havuçla birleşince süper... bol bol tüketelim.Tabiki de farklı farklı tariflerle deneyelim.Ben denedim ve çok beğenildi yapımı her zamanki gibi çok basit sizlere de tavsiye ederim ...

FIRINDA HAVUÇLU ISPANAK

Malzemeler:

yarım kilo ıspanak
1 tane iri havuç
1 kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3 tane yumurta
tuz
pulbiber

Yapılışı:

Ispanakları güzelce temizleyip yıkıyoruz.İnce yemeklik kıyıyoruz.Tencereye hangi yağ kullanıyorsanız alıp kıyılmış soğanları iyice kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş havucuda ekliyoruz son olarak ıspanağı ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.(Yarım kilo ıspanak için fotodaki borcam tepsi yeterli gelecektir.)fırın tepsisine ıspanağı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz.3 tane yumurtayı çırpıp tuz ve pulbiber ekleyip ıspanağın üzerine döküyoruz yumurtayı kaşık yardımı ile üzerine yayıp fırına veriyoruz....AFİYET OLSUN

NOT:yumurta pişdikten sonra istenirse kaşar rendesi ilave edebilirsiniz.