16 Aralık 2013 Pazartesi

ISPANAKLI KATLI BÖREK TARİFİ


Bir hamur iki tarif ilki ;

 ISPANAKLI KATLI BÖREK

Hamuru İçin Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

İçi için malzemeler:

1 kuru soğan
yarım kilo ıspanak
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
pul kırmızı biber

Ara katlarını yağlamak için sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle böreğimizin içini hazırlıyoruz.Temizlenmiş ıspanağı kaynar suda haşlayıp suyunu iyice sıkıyoruz.Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.suyunu iyice sıktığımız ıspanakları ince kıyıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve diğer baharatları katıp soteledikten sonra soğumaya bırakıyoruz

Hamur için ılık suyu ve sütü karıştırma kabına alıp üzerine toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz içine mayayı katıp maya eriyip biraz kabarınca diğer malzemeleri ilave edip yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz. hamuru biraz mayalandırıyoruz 15-20 dk yeterli olacaktır.

hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıyoruz tezgahı unlayıp çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Açmaktan hiç korkmayın hamur çok rahat açılıyor...açtığımız hamuru yağlayıp içine ıspanağı şerpiştiriyoruz.rulo sarıp baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.tepsiye alıp yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz fırına veriyoruz (tepside bekletmemize gerek yoktur )Afiyet olsun...