Ana içeriğe atla

KOLAY YAŞ PASTA TARİFİ



içinde nefis portakal aroması, dışı leziz çikolatalı yaş pastamız ...

KOLAY YAŞ PASTA

Malzemeler:

Kek için malzemeler;
 
3 yumurta
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi

ara katı ve üzeri için istediğiniz pasta kreması kullanabilirsiniz.Ben 1 paket puding kullandım ,üzerini süslemek içinde kremşanti kullandım.

Yapılışı

yumurta ve şeker iyice çırpıyoruz.daha sonra sıvı yağ, portakal suyu , portakal kabuğu ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. unu ve kabartma tozunu ekleyip çok büyük olmayan bir tepside 170 derecede pişiriyoruz.

pişen keki iri kareler şeklinde kesiyoruz.Kestiğimiz her kareyi ortadan ikiye ayırıp arasına pişirdiğimiz pudingi sıcak sıcak döküyoruz.Diğer katı kapatıp üzerini tekrar pudingle kaplayıp soğuduktan sonra şanti ile süslüyoruz...nefiss pastamız hazır afiyet olsun..







Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
hem kolay hem güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.
illa bütün olarak yaş pasta yapmak şart mı di mi ama:)
pratik ve nefis olmuşlar, ellerine sağlık..
turkymufakta dedi ki…
ellerinize emeginize saglik bu pastayi muhakkak denemek istiyorum♡♡♡♡

Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim ...sizleri görmek ne kadar güzel sevgiler..
Handan Çuhadar dedi ki…
dimi ama... çok teşekkür ederim ...insanın canı pasta isteyince bir şekilde yapılıyor sevgilerimle
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim beğendiğinize sevindim.benimki sadece fikirdi daha değişik keklerlede yapabilirsiniz kolaygelsin sevgilerimle...
Asyadan Esintiler dedi ki…
oh oh süpersin Ablacım,sevgiler...
Unknown dedi ki…
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Tabağı alıp gidiyorum ;)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim bekliyorum...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka