14 Aralık 2013 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNUNDAN LAVAŞ TARİFİ



ev yapımı ekmek gibisi var mı ki? özelliklede lavaş bence harika bir lezzet...yapımı hem kolay hemde okadar çok yapılabilecek tarif var ki ...onlarda birisi sadece köfte dürüm....beyaz unla yapılabileceği gibi tam buğday unu ile de harika lavaşlar elde edebilirsiniz...

TAM BUĞDAY  UNUNDAN LAVAŞ

Malzemeler:

2 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tambuğday unu
1 çay kaşığı kuru maya ( isterseniz mayasızda olur)
tuz
aldığı kadar su

Yapılışı:

unları karıştırma kabına alıp tuzunu ve mayayı ilave edip ılık suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz.Çok sert olmayan ve ele yapışmayan kıvama geldiğinde küçük limon büyüklüğünde parçalara ayırıp 10 dk dinlendiriyoruz.Büyük bir teflon tavayı kızdırıyoruz ve açtığımız bezeleri arkalı önlü pişiriyoruz.Pişen lavaşlar hemen kuruyacağı için büyükçe bir sofra bezinin içinde üst üste alıp diğeri pişene kadar diğerlerinin üzerini kapatıyoruz.Böylece yumuşacık lavaşlarınız hazır...

Lavaşları çok yapıp dondurucuya da atabilirsiniz. yanına bol salata ister köfte ister tavuk isterseniz balıkla harika dürümler hazırlayabilirsiniz...kolay gelsin afiyetle