7 Ocak 2014 Salı

CEVİZLİ HAVUÇLU LOKUM TARİFİ


CEVİZLİ HAVUÇLU LOKUMLAR

Malzemeler:

3-4 adet iri havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket betibör bisküvi ( başka tatlı bisküvide olur)
1 çay kaşığı tarçın
iri kıyılmış ceviz
yarımdan daha az sıvıyağ
bulamak için hindistan cevizi

Yapılışı;

Havuçları rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz.Tencereye alıyoruz.İçine toz şekeri ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Biraz ılıdıktan sonra üzerine tarçını, cevizi ve aldığı kadar rondo dan geçirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz.Yalnız bisküvileri yavaş yavaş ekleyelim ki çok sert olmasın.Kıvamı ele biraz yapışacak hamur kıvamında olsun beklediğinde sertleşecektir.Bu hamuru buzdolabı poşetinin üzerine koyup ince rulo haline getiriyoruz ve sararak buzdolabında enaz 2-3 saat vakit varsa akşamdan hazırlıyoruz.Servis etmeden önce uzun ruloyu bol hindistan cevizine bulayıp dilim dilim kesiyoruz...Afiyet olsun...