Ana içeriğe atla

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
2 adet vanilya
2 çorba kaşığı nişhasta
1 su bardağı pirinç
2 yumurta sarısı
tarçın

Yapılışı:

Sütümüzü pişiriyoruz.Bu arada pirinci yıkayıp üzerini geçecek miktar su ekleyip kısık ısıda haşlıyoruz.Kaynayan sütün içine haşlanmış pirinci ilave ediyoruz.Bir taşım kaynatıp şekeri ilave ediyoruz.Su ile açtığımız nişhastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz .Nişhastayı yavaş yavaş ilave edin ki toparlanmasın. Daha sonra bir kasede yumurta sarılarını çırpıp biraz pişen sütten ilave edip karıştırarak tekrar kasedeki yumurtayı yavaş yavaş pişmekte olan sütlaca ilave ediyoruz.Bir taşımda bu şekilde kaynatıp  altını kapatıyoruz vanilyayı katıp kaselere bölüyoruz.Soğuduktan  sonra fırın tepsisine kaseleri yerleştiriyoruz.Tepsininv içine kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyup fırına veriyoruz.Eşit kızarması için arada kaseleri çevirebilirsiniz.Soğuduktan sonra nefis fırın sütlaçlarımız hazır...Afiyet olsun
 Fırına girmek üzere hazır sütlaçlarımız.....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              VEE FIRINDAN ÇIKAN SÜTLAÇLARIMIZ...

Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
Ellerine sağlık Handan ablacım.Eşim bayılır.Sık sık yaparım ona.Zaten tatlı istese ilk aklına gelen sütlaç olur :)
Sevgilerimle...
Emine Rüzgar dedi ki…
ellerine sağlık canım nefis olmuş.sevgilerimle
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim şulecim benden de sevgiler sizler için gelsin....
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim canım bendende sevgiler...
Lezzetzade dedi ki…
Bizim evde de en cok sutlu tatlilar sevilir.Ellerinize saglik cok leziz gorunuyorlar.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim lezzetzade sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham