25 Ocak 2014 Cumartesi

HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK TARİFİ


bu böreğimizde daha önce resimleyemediğim ama yeni fırsat bulduğum harika mutlaka denenmesi gereken bir börek...her zaman ki gibi kendim denedim ve tadı çok beğenildi...malzemeniz varsa çok pratik sadece içini hazırlamak biraz vaktinizi alacak sonuç mükemmel...hemen tarife geçelim....

HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:

3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk çay bardağı maden  suyu
2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş

iç malzemesi için:

 4 haşlanmış patates
1 orta boy kuru soğan
biraz sıvıyağ
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pulkırmızı biber

Yapılışı:

öncelikle kuru soğanı ince kıyıp sıvı yağda iyice soteliyoruz.daha sonra patatesleri küp doğrayıp ilave ediyoruz.Tuzu ve baharatları ekleyip birazda böyle soteleyip ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyip içimizi soğumaya alıyoruz.


sos için, haşhaşın içine 1 çay bardağı sıvıyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra maden suyunu ekleyip bu karışımla ilk yufkanın her yerini resimdeki gibi sosla buluyoruz...

sonra gözleme yapar gibi katlayıp arasına sostan sürüyoruz



bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz....1 yufkayı tekrar 4 parçaya bölüp iç harçını koyup zarf şeklinde kapatıp tepsiye alıyoruz...kalan sostan tekrar üzerine sürüp fırına veriyoruz... afiyetle...


w