Ana içeriğe atla

HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK TARİFİ


bu böreğimizde daha önce resimleyemediğim ama yeni fırsat bulduğum harika mutlaka denenmesi gereken bir börek...her zaman ki gibi kendim denedim ve tadı çok beğenildi...malzemeniz varsa çok pratik sadece içini hazırlamak biraz vaktinizi alacak sonuç mükemmel...hemen tarife geçelim....

HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:

3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk çay bardağı maden  suyu
2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş

iç malzemesi için:

 4 haşlanmış patates
1 orta boy kuru soğan
biraz sıvıyağ
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pulkırmızı biber

Yapılışı:

öncelikle kuru soğanı ince kıyıp sıvı yağda iyice soteliyoruz.daha sonra patatesleri küp doğrayıp ilave ediyoruz.Tuzu ve baharatları ekleyip birazda böyle soteleyip ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyip içimizi soğumaya alıyoruz.


sos için, haşhaşın içine 1 çay bardağı sıvıyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra maden suyunu ekleyip bu karışımla ilk yufkanın her yerini resimdeki gibi sosla buluyoruz...

sonra gözleme yapar gibi katlayıp arasına sostan sürüyoruz



bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz....1 yufkayı tekrar 4 parçaya bölüp iç harçını koyup zarf şeklinde kapatıp tepsiye alıyoruz...kalan sostan tekrar üzerine sürüp fırına veriyoruz... afiyetle...


w

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
notumu aldım.kesilikle deneyeceğim canım.ellerie sağlık.sevgiler.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...kesinlikle denenmesi gereken bir tarif...deneyincede güzel görüşlerinizi bekliyorum benden de sevgiler...
çok güzel görünüyor, haşhaşlı olması değişiklik katmış bu böreğe,eline sağlık
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...ben haşhaşa bayılıyorum hamur işine çok güzel yakışıyor...bu börekde de nefis bir tad verdi..
*mehtap dedi ki…
yapsam da yesek:) çok güzel görünüyor, eline sağlık...
Handan Çuhadar dedi ki…
yapın yapın tadı nefis emin olabilirsiniz sevgilerimle...
Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor!

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham