19 Ocak 2014 Pazar

KEREBİÇ TARİFİ

 

KEREBİÇ

Malzemeler:

Hamuru için:

250 gr yumuşamış margarin( 1 paket)
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İç malzemesi için:

1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı ince doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı ince doğranmış incir
1 çay bardağı ince doğranmış hurma
1 tatlı kaşığı tarçın

üzerine serpmek için : pudra şekeri

Yapılışı:

bütün hamur malzemeleri ile kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.hamuru küçük bezelere ayırıyoruz.Hamurun ortasını içli köfte yapar gibi açıp karıştırdığımız iç malzemeyi koyup yuvarlıyoruz.yuvarladığımız hamuru kalıba bastırıyoruz.kalıbı  çevirip hafifçe tepsiye vurarak çıkarıyoruz...
bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kızgın fırına veriyoruz.üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz...Afiyet olsun ...