bu turşunun tarifi nasılda gözümden kaçmış...sevgili Aslı hanım epey beklemiş, keşke daha önceden beni haberdar etseydide ben de bu güzel lezzetin tarifini paylaşsaydım....
büyükçe bir lahanam vardı .yapraklarını güzel sarma yaptım.orta kısmını ise bu şekilde değerlendirdim.yapımı çok kolay tadı mükemmel denemeniz dileğiyle tarife geçeyim...
LAHANADAN KOLAY TURŞU
lahananın üst yaprakları sarma yapıldı.......
büyükçe bir kaba lahananın orta kısmını ( gevrek olan yerlerini )küçük küçük kıyalım...ölçü olarak fotodaki lahananın üzerine 1 baş sarımsağı ezelim. 1 kaşık domates salçası 2 kaşık biber salçası, pul kırmızı biber ,tuz ve 2 çay bardağı elma sirkesi koyup elimizle iyice lahana yumuşayıncaya ve malzeme birbirine karışıncaya kadar ovarak karıştıralım.ağzı kapalı bir kavanoza koyup buzdolabına kaldıralım....turşumuz hazır 1 hafta içerisinde tüketelim...( yemek için bekletmeye gerek yok salata gibi tüketebilirsiniz) Afiyet olsun....
Yorumlar