25 Ocak 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ KATMER BÖREK TARİFİ



haftasonu 10 dakika ayırıp akşamdan hazırlayın...sabah dilimleyip kahvaltı için sıcacık börek yapmak isteyenler için tarifimiz gelsin...

PEYNİRLİ KATMER BÖREK

Malzemeler:

3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
yarım paket kabartma
istenirse 4/1 paket margarin
bir kase beyaz peynir
bir tutam maydanoz
pul kırmızı biber

Yapılışı

karıştırma kabının içine sıvıyağ, yumurta ve sütü alıp çırpıyoruz.Erittiğimiz margarin ufalanmış peynir, kabartma tozu ,maydanoz ve pul kırmızı biber ekleyip karıştırıyoruz

ilk yufkayı tezgaha yayıp bu karışımdan döküyoruz.İkinci yufkayıda üzerine yayıp sosdan döküyoruz..son yufkayıda aynı işlemi yapıp düzgün rulo alması için önce kenarlarını çok az içe kıvırıp büyükçe bir rulo hazırlayıp buzdolabına atıyoruz.Bu şekilde bekleyince kendini çekip sertleşiyor. akşamdan hazırlayıp ertesi gün iki parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.üzerine ben yumurta sürmüyorum gayet güzel pişiyor ...
Afiyet olsun...