Ana içeriğe atla

HELVA TARİFİ


 nefis bir helva ...değerli arkadaşım Nursevin Cem Sönmez in tarifi denedim gerçekten muhteşem yapımı da çok kolay mutlaka denemelisiniz...bekledikçe lezzetlenen kurabiye kıvamında bir helva....

Malzemeler:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık( ben ceviz kullandım)

Yapılışı: Margarini genişce bir tencerede eritip 5dk altını kısıp ocakta kaynatın...margarinin suyu iyice gitsin...Üzerine sıvıyağı ekleyip unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin . Unun kokusu çıkancaya kadar çok harlı olmayan ateşte kavurun ...kavurdukça un yumuşak bir kıvam alacaktır..15-20dk yeterli olacaktır..Daha sonra ocaktan alıp azar azar pudra şekerini ve son olarak da fındığı katıp şekil verelim...ben borcam tepsiye döküp düzledim biraz dolapta bekletip dilimledim.yalnız içinde margarin olduğu için biraz kırılıyor ama son kırıntısı bile yenir bu helvanın...Nursevince Lezzetler de bu helvayı kaşık ile şekillendirmiş oda süper olmuş..misafirleriniz için önceden hazırlayıp sunacağınız enfes bir lezzet...


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok severim nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim mehtap hanımcım...
Fatosca Tadlar dedi ki…
görüntü harika, ellerine sağlık Handan'cım :)) Tadını çok merak ettim şimdi bak :)
anlaşıldı, ilk fırsatta yapılacak bu güzel tarif :))))
sevgiler,
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Fatmacım, Nursevim hanımın tarifi çok güzel oluyor denemeni şiddetle öneririm sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham