16 Şubat 2014 Pazar

PATLICANLI İÇLİ TARİFİ


 yemeğe doyum olmayan nefis içliler.....patatesli ,peynirli, ıspanaklı, gibi çeşitleri olan bu güzel lezzeti ben bu sefer patlıcanlı olarak tercih ettim...içini yazdan hazırlayıp dondurucuya attığım patlıcanları hamurla birleştirdim..sıcak sıcak enfes bir lezzet...

PATLICANLI İÇLİ

malzemeler:

hamuru için:

5 su bardağı un
1 paket ınstand maya
tuz
su

iç malzemesi için:

1 kuru soğan
2 iri patlıcan
1 kırmızı biber
1 domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

öncelikle içimizi hazırlıyoruz.Soğanları sıvıyağda ince doğrayıp soteliyoruz.Kırmızı biberi ince kıyıp soğanın üzerine ilave ediyoruz, daha snra soyup ince kıydığımız patlıcanlarıda ilave edip kavuruyoruz.Baharatlarını ilave edip soğumaya bırakıyoruz...

hamuru için unu üzerine tuzunu ve mayayı ilave edip suyu yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz...hamuru mayalandırmıyoruz ...küçük bezelere ayırıyoruz...



bunları pişirmek için ben elektirikli saç kullanıyorum ama teflon tavadada çok güzel olyor...bezeleri tavanızın büyüklüğüne göre açıp yarısına iç koyuyoruz....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           diğer yarısını üzerine kapatıp kenarını bir kesici veya benim gibi çay tabağının kenarı ile kesip kızgın tavaya alalım...arkalı önlü pişirip arzu ederseniz üzerini yağlayabilirsiniz...(Kenarını böyle keserseniz içliler çok güzel kabaracaktır... )
 AFİYET OLSUN.....