8 Şubat 2014 Cumartesi

RULO UN HELVASI TARİFİ

un helvasına şık bir sunum...
un helvasını bilmeyenler için tarifimizi tekrar verelim.Sizde benim gibi kaşıkla uğraşmayı sevmiyorsanız işte size değişik bir sunum...


Un Helvası

Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un

 Şerbeti için:

 1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Süslemek için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
 Sıvıyağı hafif ısıtıp içine unu ilave ediyoruz 1 saate yakın çok kısık ateşte kavuruyoruz. Diğer taraftan şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Güzelce kavrulmuş  olan unun üzerine şerbetimizi döküyoruz ocağın altını iyice açıp karıştırarak şerbetini çekmesini bekliyoruz.Daha sonra tezgaha strec folyo serip bir miktar helvayı alıp ince rulo yapıyoruz.Bıçakla parmak kalınlığında kesip kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Ortasına birer ceviz kondurup ılık servis ediyoruz.(helva bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz)


Şerbetiniz kaynamayacak burada dikkat edilecek tek nokta unun güzel kavrulmasıdır rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaktır.
 Afiyet olsun