un helvasına şık bir sunum...
un helvasını bilmeyenler için tarifimizi tekrar verelim.Sizde benim gibi kaşıkla uğraşmayı sevmiyorsanız işte size değişik bir sunum...
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
un helvasını bilmeyenler için tarifimizi tekrar verelim.Sizde benim gibi kaşıkla uğraşmayı sevmiyorsanız işte size değişik bir sunum...
Un Helvası
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Sıvıyağı hafif ısıtıp içine unu ilave ediyoruz 1 saate yakın çok kısık ateşte kavuruyoruz. Diğer taraftan şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Güzelce kavrulmuş olan unun üzerine şerbetimizi döküyoruz ocağın altını iyice açıp karıştırarak şerbetini çekmesini bekliyoruz.Daha sonra tezgaha strec folyo serip bir miktar helvayı alıp ince rulo yapıyoruz.Bıçakla parmak kalınlığında kesip kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Ortasına birer ceviz kondurup ılık servis ediyoruz.(helva bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz)
Şerbetiniz kaynamayacak burada dikkat edilecek tek nokta unun güzel kavrulmasıdır rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaktır.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Yorumlar