Ana içeriğe atla

RULO UN HELVASI TARİFİ

un helvasına şık bir sunum...
un helvasını bilmeyenler için tarifimizi tekrar verelim.Sizde benim gibi kaşıkla uğraşmayı sevmiyorsanız işte size değişik bir sunum...


Un Helvası

Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un

 Şerbeti için:

 1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Süslemek için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
 Sıvıyağı hafif ısıtıp içine unu ilave ediyoruz 1 saate yakın çok kısık ateşte kavuruyoruz. Diğer taraftan şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Güzelce kavrulmuş  olan unun üzerine şerbetimizi döküyoruz ocağın altını iyice açıp karıştırarak şerbetini çekmesini bekliyoruz.Daha sonra tezgaha strec folyo serip bir miktar helvayı alıp ince rulo yapıyoruz.Bıçakla parmak kalınlığında kesip kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Ortasına birer ceviz kondurup ılık servis ediyoruz.(helva bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz)


Şerbetiniz kaynamayacak burada dikkat edilecek tek nokta unun güzel kavrulmasıdır rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaktır.
 Afiyet olsun

Yorumlar

çok güzel ve farklı bir sunum olmuş. elinize sağlık
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...
Unknown dedi ki…
Ellerinize sağlık,gerçekten sunumu çok güzel olmuş,eminim tadıda çok güzeldir.
beyhan dedi ki…
sunumu harika olmuş elinize saglık
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Sevil hanımcım tadıda güzel olduğuna emin olabilirsiniz sevgilerimle...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Beyhan hanım...zaten un helvasını hemen hemen herkes bilir amacım değişik sunumunu göstermekti...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka