26 Nisan 2014 Cumartesi

KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI NOKUL TARİFİ






daha önce tarifini yayınladığım haşhaşlı nokul yapıldı hamur az kalınca bende kek kalıbına yerleştirdim ve sonuç....aşağıdaki tarifdeki gibi hazırlaya bilirsiniz...kek kelıbına 3 sıra üst üste düzenli bir şekilde koymanız yeterlidir...


CEVİZLİ  HAŞHAŞLI NOKUL

malzemeler:

Hamur için;

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

İçi için;

1 kase ezilmiş haşhaş
haşhaşı açmak için sıvı yağ
1 kase çekilmiş ceviz

Yapılışı:

1 bardak ılık su ile mayayı ıslatıyoruz.Geniş bir kabın içine süt, şeker, sıvıyağ ve ıslattığımız mayayı alıyoruz.Hafifçe karıştırıp unu ve tuzu ilave ediyoruz.Çok yumuşak bir hamur  hazırlıyoruz.Hamuru toparlarken un değil de yağ kullanıyoruz.Yani tezgahı yağlayıp elimizide yağladığımızda hamur toparlanacaktır.Bu kısımdan sonra unu kaldırıyoruz.
Haşhaş ezmesinin içine sıvı yağ koyup karıştırıyoruz.Haşhaş sürülecek kıvama gelmeli .
Hamuru büyük bezelere ayırıp 10 dk. bekletmek yeterlidir.Bezeleri yağladığımız tezgahta yine ellerimizi yağlayarak açıyoruz.Hamur çok güzel açılacaktır.Üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz.Bolca ceviz serpiyoruz, hamuru rulo yapıyoruz.iki parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.tepside biraz mayalandırıp fırına veriyoruz.Fırından çıkınca üzerine ince bir örtü kapatırsanız nokullarınız yumuşacık olacaklardır...Afiyetle..