Ana içeriğe atla

KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI NOKUL TARİFİ






daha önce tarifini yayınladığım haşhaşlı nokul yapıldı hamur az kalınca bende kek kalıbına yerleştirdim ve sonuç....aşağıdaki tarifdeki gibi hazırlaya bilirsiniz...kek kelıbına 3 sıra üst üste düzenli bir şekilde koymanız yeterlidir...


CEVİZLİ  HAŞHAŞLI NOKUL

malzemeler:

Hamur için;

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

İçi için;

1 kase ezilmiş haşhaş
haşhaşı açmak için sıvı yağ
1 kase çekilmiş ceviz

Yapılışı:

1 bardak ılık su ile mayayı ıslatıyoruz.Geniş bir kabın içine süt, şeker, sıvıyağ ve ıslattığımız mayayı alıyoruz.Hafifçe karıştırıp unu ve tuzu ilave ediyoruz.Çok yumuşak bir hamur  hazırlıyoruz.Hamuru toparlarken un değil de yağ kullanıyoruz.Yani tezgahı yağlayıp elimizide yağladığımızda hamur toparlanacaktır.Bu kısımdan sonra unu kaldırıyoruz.
Haşhaş ezmesinin içine sıvı yağ koyup karıştırıyoruz.Haşhaş sürülecek kıvama gelmeli .
Hamuru büyük bezelere ayırıp 10 dk. bekletmek yeterlidir.Bezeleri yağladığımız tezgahta yine ellerimizi yağlayarak açıyoruz.Hamur çok güzel açılacaktır.Üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz.Bolca ceviz serpiyoruz, hamuru rulo yapıyoruz.iki parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.tepside biraz mayalandırıp fırına veriyoruz.Fırından çıkınca üzerine ince bir örtü kapatırsanız nokullarınız yumuşacık olacaklardır...Afiyetle..

Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
mm Handan ablam neler yapmış öyle.Ellerine sağlık.Kek kalıbında olması ayrı bir hoşluk olmuş.Çook severim zaten.
sevgiler...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Şulecim hamur az kalımıştı bende böyle denemek istedim gayette hoş bir sunum çıktı ortaya bende sizlerle paylaşmak istedim sevgilerimle canım...
kış güneşi dedi ki…
Bu tarifi bende çok seviyorum ve sık sık yaparım ama bu değişik bir pişirme olmuş Handancığım eline sağlık
Handan Çuhadar dedi ki…
çok teşekkür ederim Sezgin hanımcım sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka