Ana içeriğe atla

TAVUKLU KAPAMA TARİFİ


görseliyle nefis , tadı ile muhteşem çok pratik bir yemek...Çoğu yerde kapama da olarak bilinir.Ben en sade şekli ile yaptım ama pirincin içine bezelye de koyulabilir veya kırmızı biberleri de küp doğrayıp çiğden pirince ekleyebilirsiniz nefis oluyor ...lapa olma riski de yok , tencereden daha basit bir pilav....daha önce denemeyenler için şiddetle öneririm...

TAVUKLU KAPAMA

Malzemeler:

6 adet tavuk but
2 su bardağı pirinç
1 domates
1 yeşilbiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolusu tereyağ
tuz

Yapılışı:

pirinci yıkayıp ılık su ile ıslatıyoruz.
tavukları temizleyip yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz.
üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip kısık ateşte haşlıyoruz
yıkadığımız pirinci fırın tepsisine alıyoruz ve üzerine tuz ile sıvıyağı ilave edip karıştırıyoruz
haşlanmış butları pirincin üzerine yerleştiriyoruz.
domatesi ve biberi de yerştirip
kaynar olan tavuk suyunu pirincin üzerini kapatacak şekilde döküyoruz...(biraz geçse yeterlidir fazla koymayın)
eğer tavuksuyu az gelirse mutlaka kaynar su ilave edin

(burada dikkat edilmesi gereken tek şey ilave edilen suyun kaynar olmasıdır  )

kızgın fırına hemen veriyoruz.çok kısa sürede pişiyor fırından aldıktan sonra kızdırdığımız tere yağını pilavın üzerine gezdiriyoruz ve sıcak servis ediyoruz....Afiyet Olsun...





Yorumlar

Emirlehayatguzel dedi ki…
Ellerinize saglik. Muhteşem görünüyor. Sevgilerimle.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler mürvet hanım benden de size sevgiler...
hayata dair dedi ki…
Biliyormusun rejime girdim ve deli gibi acim, senin sayfani actim birde ne goreyim karsimda en sevdigim yemek pilav. Pilav sade haliyle ya da herhangi bir seyle benim vacgecilmezim. Cok guzel gorunuyor, ellerinize saglik. Sevgilerimle.
Not:Kilolar gidince calarim kapinizi aynisindan yemek icin, haberiniz olsun.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim canım her zaman beklerim sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham