Ana içeriğe atla

SOKAK SİMİDİ TARİFİ


SOKAK SİMİDİ

Malzemeler:

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz maya
2 silme tatlı kaşığı tuz

üzeri için bir kase susam

simitleri bulamak için:
1 küçük su bardağı su +1 küçük su bardağı su

Yapılışı:

öncelikle unu karıştırma kabına alıyoruz. ortasını biraz açıp mayayı ekliyoruz .mayanın üzerine biraz su koyup bekletiyoruz.Daha sonra tuzunu ve toz şekeri de ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru mayalanması için üzerini kapatıp bekletiyoruz . Hamur iki misli olunca şekil vermeye başlıyoruz.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

susamları teflon bir tencereye alıp kısık ateşte çevire çevire kavuruyoruz....
 hanurumuzu iki katı olacak şekilde mayalandırıyoruz...


hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ...bu hamurdan ortalama 15 adet simit çıkıyor...


 hamur biraz zor açılıyor böyle biraz açabildiğiniz kadar açıp sonra ilk yaptığınız rulodan simit yapmaya başlayalım.ruloyu tam ortadan tutup sallayarak bükerek simit şeklini verelim...

 simitlerin hepsini bu şekilde tezgahın üzerine hazırlayalım....

su ve pekmezi tencereye alıp kaynamaya başlayınca simitleri tek tek içine batırıp kepçe süzgeç yardımıyla çıkaralım simit çok güzel esneyecektir .hemen susama bulayıp tepsiye alalım...hepsini yaptıktan sonra fırına verelim...AFİYET OLSUN....



Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
ellerine sağlık handan ablacım.harikaaa
Unknown dedi ki…
OF OF HARİKA OLMUŞLAR ELLERİNİZE SAĞLIK.......
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler Şulecim sevgilerimi gönderiyorum...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim canım sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham