16 Haziran 2014 Pazartesi

KREM KARAMEL TARİFİ

Krem karamelin sunumdan önceki hali.....lezzeti mükemmel yapımı çok kolay bir tarif....

KREM KARAMEL

Malzemeler:

4 çorba kaşığı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

Karamel için:1 su bardağından biraz az toz şeker

Yapılışı:

ilk önce karamel için şekeri sosluk gibi bir tavaya alıp altını kısıyoruz, hemen kremayı yapmaya geçiyoruz.

Toz şeker ve unu tencereye alıp karıştırıyoruz. Daha sonra sütü ve yumurtayı da ekleyip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz .Karıştırarak puding yapar gibi pişiriyoruz. Kremanın içine vanilyayı katıp mikserle iyice çırpıyoruz(ne kadar çırparsanız okadar güzel olacaktır.  Daha sonra kaselere veya küçük boy su bardaklarına paylaştırıyoruz(yarım yarım koyarsanız ters çevirince daha güzel çıkar)

sıcak sıcak kaselere koyduğumuz kremanın üzerine tavada karamelleşen şekeri de 1 er çorba  kaşığı üzerlerine paylaştırıyoruz.
şeker üzerinde hemen donacaktır . bu şekilde bekledikçe üzerinde donan şeker eriyip altına karamel suyunu salacaktır.(1 gece bekletmenizi öneririm)
servis ederken kolayca ters çeviriyoruz...Afiyet olsun...