Ana içeriğe atla

ÖRGÜLÜ POĞAÇA TARİFİ

çok pratik bir o kadar da lezzeti bir poğaça ....


ÖRGÜLÜ POĞAÇA

Malzemeler:

 1paket margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta ( 1 tane sarısını üzeri için)
aldığı kadar un

 üzeri için :çörekotu

içi için: peynir, maydanoz

Yapılışı:

oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak açıyoruz .Hamurun üç sağ tarafına ,üç sol tarafına bıçakla çizikler atıyoruz .orta kısmına iç harcını koyup örgü şeklinde kapatıyoruz. isterseniz normal poğaça gibi de kapatabilirsiniz. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyip kızgın fırında pişiriyoruz...AFİYET  OLSUN.....

Yorumlar

TuruncuTatlar dedi ki…
eline sağlık canım nefis olmuş sevgilerimle..
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim canım benden de sevgiler...
Asyadan Esintiler dedi ki…
ah ablam neler yapmış.Ellerine sağlık.O kadar yoğunum ki bloklarıma balamıyorum.Bugün fırsat buldum da hemen yazayım dedim.Tr'ye dönmeme son 6 günüm kaldı çok şükür.Fırsat buldukça bakıcam.Allaha emanet ol.Sevgi ve selamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim şulecim ...en kısa zamanda sağlıcakla gelirsin inşallah...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka