8 Haziran 2014 Pazar

YUMURTALI PİZZA TARİFİ



 bu da benim spesiyalim...

YUMURTALI PİZZA...

Malzemeler:


1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
1 yumurta

Üzeri için:
2 tane domates
2 tane yeşil biber
irice dilim kaşar
biraz zeytin
1 yumurta

Sos için : 1 kaşık salçanın içine biraz sıvıyağ koyup açıyoruz . 2 diş sarımsak eziyoruz ,kekik ve kırmızı pul biberli bir sos hazırlıyoruz...


Yapılışı:

öncelikle yaş mayayı 1 bardak ılık su ile ıslatıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve  şekeri geniş bir kaba alıyoruz.Yumurtanın beyazını ve mayayı ekliyoruz.Bunları hafif karıştırıp , tuz ve aldığı adar un ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Benim hep mayalı hamurlarda kullandığım takdikle yani unu kaldırıp elimizi yağlayıp hamuru öyle toparlıyoruz.hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.Mayalanan hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre büyükçe bir beze yapıp pizza yapacağımız yağlanmış tepsiye alıyoruz ...

 hamur tepside biraz beklediğinde daha çabuk açılacaktır....hamuru ortadan başlayarak tepsinin büyüklüğüne göre açıyoruz...kenar kısımları biraz kalın olmalı ki pizza şeklimiz güzel olsun

daha sonra sosu kenar kısımlarına sürmeden sadece ortasına gezdiriyoruz...doğranmış domatesleri ,biberleri ,zeytinleri ve kaşarları sıralıyoruz ...pizzanın ortasını elimizle hafifçe açıp yumurtayı kırıyoruz ve kızgın fırına hemen veriyoruz...AFİYET OLSUN....