KARAKUŞ TATLISI
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
açmak için: nişhasta
kızartmak için: sıvıyağ
içi için bir kase ceviz
şerbeti için : 2 bardak şeker
2 bardak su
yumurta ,süt ve sıvıyağ ı bir kaba alıp karıştırıyoruz.daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım...hamuru 8 bezeye ayırıp 15 dakika bekletelim...bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açalım. şekildeki gibi cevizleri yerleştirelim.....
daha sonra hamuru yelpaze şeklinde cevizlerin üzerine kapatalım...
cevizle ortada kalacak şekilde keselim ve büzdürelim .Şekil verdiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım ve 5 dakika bekletip kaynatıp soğuttuğumuz şerbete bulayalım ama şerbetin içinde bekletmeyelim ...afiyet olsun.....
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
açmak için: nişhasta
kızartmak için: sıvıyağ
içi için bir kase ceviz
şerbeti için : 2 bardak şeker
2 bardak su
yumurta ,süt ve sıvıyağ ı bir kaba alıp karıştırıyoruz.daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım...hamuru 8 bezeye ayırıp 15 dakika bekletelim...bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açalım. şekildeki gibi cevizleri yerleştirelim.....
daha sonra hamuru yelpaze şeklinde cevizlerin üzerine kapatalım...
cevizle ortada kalacak şekilde keselim ve büzdürelim .Şekil verdiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım ve 5 dakika bekletip kaynatıp soğuttuğumuz şerbete bulayalım ama şerbetin içinde bekletmeyelim ...afiyet olsun.....
Yorumlar