19 Temmuz 2014 Cumartesi

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ TARİFİ


bamyanın her türlüsü nefistir. özellikle de kıymalı , kuşbaşılı veya tavuklu da süper olur .Şimdi sizler kıymalı olarak vereceğim tarifi tavuk göğsüylede denemenizi tavsiye ederim.

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Malzemeler:

yarım kilo bamya
100-200 gr kıyma
2 adet domates
1 adet kurusoğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ

Yapılışı:

ilk önce bamyaları yıkayıp hafifçe kurulayalım ki temizlerken suyu sünmesin .Daha sonra baş kısımlarını keselim. Tencereye yağı alıp minik doğradığımız soğanları kavuralım.Kıymayıda ilave edelim.kıymada kavrulunca salçasını ekleyelim.Bamyaları ve ardından soyup doğradığımız domatesleri ekleyip rengi dönene kadar kısık ateşte kavuralım ( bu sırada yarım limonu da ekleyelim).Kavrulduktan sonra çok olmayacak şekilde su ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim .yanına beyaz pilav ve cacıkla servis edelim....Afiyet Olsun...