23 Ağustos 2014 Cumartesi

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:

hamuru için:

5 Su bardağı un,
Yarım küçük paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
yarım çay bardağı sıvıyağ

Ara katlarını yağlamak için:

1 paket margarin,
 1 çay bardağı
sıvı yağ,
 
İçi için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Ben tavuklu ve patatesli bir harç kullandım....


 hamuru için un ,su, tuz ,maya ve sıvıyağ ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıyoruz. bu arada margarini eritip içine sıvıyağı ekliyoruz.bezeleri tek tek açıyoruz.Arasına margarin sürüp rulo yapıp hemen dolaba kaldırıyoruz ki hamurun mayalanmasına ve margarinin erimesine izin vermeyelim.her yaptığımız ruloyu tek tek tepsiye sıralayıp dolaba kaldırıyoruz.


ilk yaptığımız rulo sertleşmiş olacaktır .ilk onu alıp 2 parmak genişliğinde kesiyoruz.çevirip elimizle bastırıyoruz.şekildeki gibi içi koyup kapatıyoruz.kapattığımız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz.tepsideki hamurların üzerine kalan margarini sürüp kızgın fırına veriyoruz...arzuya  göre fırından alınca üzerine margarin ile yağlayabilirsiniz afiyet olsun....