Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
1 yumurta
İçi için:1 kaşık salça (tercihe göre biber veya domates kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
öncelikle yaş mayayı 1 bardak ılık su ile ıslatıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve şekeri geniş bir kaba alıyoruz.Yumurtanın beyazını ve mayayı ekliyoruz.Bunları hafif karıştırıp , tuz ve aldığı kadar un ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Benim hep mayalı hamurlarda kullandığım takdikle yani unu kaldırıp elimizi yağlayıp hamuru öyle toparlıyoruz.hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.hamur mayalandıktan sonra salça ve baharatları karıştırıp şekil verip tepsiye diziyoruz.tepside de biraz kabaran poğaçaları fırına verip pişiriyoruz....Afiyet olsun....
Yorumlar