11 Kasım 2014 Salı

TAVUKLU PATATESLİ KÖMBE TARİFİ


Tavuklu Patatesli Kömbe
Malzemeler:
4 Su bardağı un,
Yarım küçük paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su  

İçine sürmek için:
1 paket margarin,
 1 çay bardağı
sıvı yağ,
İç malzemeler:
2 tavuk göğüsü,
4 büyük patates
 1 soğan,
tuz,
karabiber,
 çok az sıvı yağ.
Yapılışı:
İçi için:
 sıvı yağda soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Tavuk göğüsünü kuşbaşı yapıp içine atıyoruz. Biraz suyunu çekince patatesleri küp doğrayıp bunları iyice yemek gibi pişiriyoruz. Suyu varsa bu karışımı süzgece koyup iyice süzdürüyoruz. baharatlarını ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
 Hamurun yapılışı: Un,tuz,maya,şeker ve sıvıyağ ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruzve 10-15dk dinlendiriyoruz Hamuru 2 bezeye bölüyoruz.İlk bezeyi açabildiğimiz kadar açıp erittiğimiz margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlıyoruz. Yağladığımız yufkayı 4'e katlıyoruz.(gözleme gibi her katını yağlayarak)Diğer yufkayıda aynı şekilde yağlayıp gözleme gibi katlıyoruz.hamurları bu şekilde biraz buzdolabına atıp yağının donmasını sağlıyoruz . İlk katladığımız hamuru tepsinin alt kısmına açıyoruz. İç malzemeyi koyup diğer hamuru da üzerine açıp kenarlarını resimdeki gibi kapatıyoruz.hamuru kesip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz Afiyet Olsun...