17 Aralık 2014 Çarşamba

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ(BEŞAMEL SOS TARİFİ)



Karnabaharı fırında yapmak isteyenler için nefis bir tarif.....

KARNABAHAR GRATEN

Malzemeler:

1 ortaboy karnabahar
1 kase mantar
2 havuç

Beşamel sos için:

2 silme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
tuz

üzerine serpmek için kaşar peyniri

Yapılışı:

karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkıyoruz.Üzerini kaplayacak kadar su ilave edip tuzunuda ekleyip karnabaharları haşlıyoruz.Daha sonra havuçları verev doğrayıp biraz sıvıyağ ekleyip güzelce soteliyoruz.Havuçlar yumuşayınca iri doğradığımız mantarlarıda havucun üzerine ekleyip hızlı ısıda mantarları pişiriyoruz.Tuzunu ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.Haşlanan karnabaharları süzgeçte suyunu süzüp fırın tepsisine alıyoruz.Tuzunu ve pulbiberini serpiyoruz.Üzerine sotelediğimiz sebzeleri alıyoruz.Heryerini kaplayacak şekilde beşamel sosunu döküyoruz,En üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz...Afiyet Olsun

Beşamel Sos:

biraz sıvıyağ tereyağ karışımında unu kavuruyoruz (kısık ateşte) un güzelce kavrulduktan sonra sütü ilave ediyoruz.Hızlı birşekilde karıştırarak puding kıvamından biraz daha sıvı olacak şekilde beşameli hazırlıyoruz.Tuzunu ekliyoruz( koyu kıvamda olursa su veya sütle açabilirsiniz) karıştırarak biraz soğutup yumurtasını ilave edip çırpıyoruz