7 Aralık 2014 Pazar

KREMALI MUZLU TARTOLET TARİFİ




KREMALI MUZLU TARTOLET

Malzemeler:

Yarım paket margarin 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişhasta
aldığı kadar un 
yarım çay kaşığı kabartma tozu
çok az tarcın

Yapılışı:

oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile iyice karıştırıyoruz.Daha sonra yumurta ,nişhasta , un, kabartma tozu ve tarcını ekleyip kurabiye hamuru hazırlıyoruz..Hamuru çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile veya küçük bardaklarla yuvarlaklar kesip tart kalıbını tersini kullanarak şeklini alması için kenarlarını elimizle bastırıyoruz.hiç bir şekilde yağlamaya gerek kalmıyor çok rahatça soğuduktan sonra çıkıyor.Silikon kalıbın tersinide kullanabilirsiniz .Ben küçük tartları da silikonlarla yaptım ...Kızgın fırında pişiriyoruz..soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.

Kreması İçin :

2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

un ,şeker ve sütü karıştırarak pişiriyoruz.Vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz.Biraz ılıyan karışıma kremşantiyi ekleyip iyiçe çırpıyoruz.Çırparak soğuttuğumuz kremayı krema torbası ile tartolet kapların içine dolduruyoruz.Üzerine çikolataya batırılmış muz ile süsülüyoruz...Afiyet Osun...