Ana içeriğe atla

KREMALI MUZLU TARTOLET TARİFİ






KREMALI MUZLU TARTOLET




Malzemeler:




Yarım paket margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta


yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı nişhasta

aldığı kadar un


yarım çay kaşığı kabartma tozu


çok az tarcın




Yapılışı:





oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile iyice karıştırıyoruz.Daha sonra yumurta ,nişhasta , un, kabartma tozu ve tarcını ekleyip kurabiye hamuru hazırlıyoruz..Hamuru çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile veya küçük bardaklarla yuvarlaklar kesip tart kalıbını tersini kullanarak şeklini alması için kenarlarını elimizle bastırıyoruz.hiç bir şekilde yağlamaya gerek kalmıyor çok rahatça soğuduktan sonra çıkıyor.Silikon kalıbın tersinide kullanabilirsiniz .Ben küçük tartları da silikonlarla yaptım ...Kızgın fırında pişiriyoruz..soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.


Kreması İçin :


2,5 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kremşanti


un ,şeker ve sütü karıştırarak pişiriyoruz.Vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz.Biraz ılıyan karışıma kremşantiyi ekleyip iyiçe çırpıyoruz.Çırparak soğuttuğumuz kremayı krema torbası ile tartolet kapların içine dolduruyoruz.Üzerine çikolataya batırılmış muz ile süsülüyoruz...Afiyet Osun...






Yorumlar

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki…
Merhaba geçenlerde bu kalıpları hazır almıştım tarifi not alıcam bendede metal kalıplardan var ilk fırsatta yapacağım ellerinize sağlık..
Handan Çuhadar dedi ki…
Tesekkur ederim aysecim ...içine koymakdansa boyle daha pratik oluyor
gooogoook dedi ki…
Elinize sağlık, nefis görünüyorlar, tartölet için güzel bir tarif oldu:) deneyeceğim.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim..daha değişik süslemelerde yapabilirsiniz önemli olan kabını hazırlamak sevgilerimle...
İkiLafınBelini dedi ki…
Aiy inanmiyorum kaliplari ters koymak cok akillica bende tartolet kalibim yok diye uzulmekteyim;) supersiniz ellerinize saglik en kisa zamanda deneyecegim
Handan Çuhadar dedi ki…
çoğu kişide bu kalıplardan var ama hep içinde deneyince riskli oluyor ama tersi sıfır risk hem de yağlamadan sevgilerimle
Mutfakfelsefem dedi ki…
Iyi fikir canım. . ElineSağlık. .♥♥♥♥
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim canım...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham