17 Aralık 2014 Çarşamba

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TARİFİ

 sunumuyla tadıyla nefis bir tarif,,,,

PORTAKALLI  ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Kerevizleri güzelce soyup kabak oyacağı ile içini çıkartıyoruz...Görseldeki sıra ile kerevizleri soyup limonlu suya bırakıyoruz..

 Yayvan bir tencerede kurusoğanları piyazlık doğrayıp biraz sıvıyağda iyice karamelleştiriyoruz.

üzerine kerevizleri diziyoruz. 2-3 sıra olursa daha güzel pişiyor.


bir tencere kerevizin üzerine bir fiske tuz, şeker ve birazda un serpip ,2 portakal+ 1 limon suyunu ekleyip kerevizlerin üzerine gelecek şekilde suyunu da verip kısık ateşte pişiriyoruz.Altını kapattıktan sonra kereviz yapraklarını ilave ediyoruz.Ilık servis ediyoruz.....(ben öyle seviyorum)
Afiyet Olsun.....