Ana içeriğe atla

ARMUTLU PEKMEZLİ KEK TARİFİ


Bol vitamin deposu nefiss kekimiz ....ben armutla yaptım ama elma ile de çok lezzetli oluyor...hemen tarife geçeyim

Armutlu Pekmezli Kek

Malzemeler:

Keki için:

3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un

altı için:

2 çorba kaşığı  tereyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı (bir parmak eksik) pekmez
toz tarçın
3 elma veya armut
1 çay bardağı pekmez
3 çorba kaşığı toz şeker
Biraz iri ceviz

Yapılışı:
öncelikle tepsimizde tere yağını eritiyoruz.Pekmezi tepsinin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Üzerine toz şeker ve tarçını da gezdirip armutları soyup istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz...Aralara cevizlerimizi serpiştiriyoruz




yumurta ve toz şekeri iyice çıpıp sıvıyağ ,portakal suyunu ve un+kabartma tozunu + vanilyayı ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.meyvanın üzerine  kek hamurunu döküp hemen 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz
kekimiz biraz kabarınca fırının ısısını 150 dereceye getirelim ki kekimiz içini alsın.Kızaran keki alıp soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alıyoruz.Dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet Olsun....


Yorumlar

turkymufakta dedi ki…
Selam armut lu kekinize bayıldım en kısa zamanda bende deneyeceğim Umarım sizinki kadar güzel olur....
Handan Çuhadar dedi ki…
beğendiğinize sevindim...mutlaka deneneyin çok kolay ve nefis bir lezzet...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka