Bol vitamin deposu nefiss kekimiz ....ben armutla yaptım ama elma ile de çok lezzetli oluyor...hemen tarife geçeyim
Armutlu Pekmezli Kek
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
altı için:
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı (bir parmak eksik) pekmez
toz tarçın
3 elma veya armut
1 çay bardağı pekmez
3 çorba kaşığı toz şeker
Biraz iri ceviz
Yapılışı:
öncelikle tepsimizde tere yağını eritiyoruz.Pekmezi tepsinin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Üzerine toz şeker ve tarçını da gezdirip armutları soyup istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz...Aralara cevizlerimizi serpiştiriyoruz
yumurta ve toz şekeri iyice çıpıp sıvıyağ ,portakal suyunu ve un+kabartma tozunu + vanilyayı ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.meyvanın üzerine kek hamurunu döküp hemen 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz
kekimiz biraz kabarınca fırının ısısını 150 dereceye getirelim ki kekimiz içini alsın.Kızaran keki alıp soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alıyoruz.Dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet Olsun....
Yorumlar