Çıtır çıtır nefis bir börek....
BURMA BÖREK
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya(1çay kaşığı kuru maya veya 4/1 paket yaş maya)
tuz
su
Ara katlara sürmek için yarım paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ karışımı
İç Malzemesi için:
soğan
patates
kıyma
maydanoz
tuz karabiber
sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlıyoruz. Sıvı yağda ince kıyım soğanı ,kıymayı daha sonra çiğden çok minik küpler halinde doğradığımız patatesleri kavuruyoruz.Maydanoz ve baharatları ekleyip bir kenara alıyoruz.(kısık ateşte kavura kavura patates çok güzel pişecektir)
Unu geniş bir kaba alıyoruz. tuzu şekeri ,sıvı yağı ve mayayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru bezelere ayırıyoruz. Hamuru bekletmemek gerekiyor.Aça bildiniz kadar yufka açıyoruz.yufkanın her yerine yağ sürüp yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.iç malzemeyi yarım yufkanın
arasına döküp kıvırıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz.Üzerine yumurta sürüp hemen fırına veriyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar