4 Ocak 2015 Pazar

BURMA BÖREK TARİFİ



Çıtır çıtır nefis bir börek....

BURMA BÖREK

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya(1çay kaşığı kuru maya veya 4/1 paket yaş maya)
tuz
su

Ara katlara sürmek için yarım paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ karışımı

İç Malzemesi için:

soğan
patates

kıyma
maydanoz
tuz karabiber
sıvı yağ 

Yapılışı:

Öncelikle içini hazırlıyoruz. Sıvı yağda ince kıyım soğanı ,kıymayı daha sonra çiğden çok minik küpler halinde doğradığımız  patatesleri kavuruyoruz.Maydanoz ve baharatları ekleyip bir kenara alıyoruz.(kısık ateşte kavura kavura patates çok güzel pişecektir)

Unu geniş bir kaba alıyoruz. tuzu şekeri ,sıvı yağı ve mayayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru bezelere ayırıyoruz. Hamuru bekletmemek gerekiyor.Aça bildiniz kadar yufka açıyoruz.yufkanın her yerine yağ sürüp yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.iç malzemeyi yarım yufkanın
arasına  döküp kıvırıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz.Üzerine yumurta sürüp hemen fırına veriyoruz.

Afiyet olsun...