10 Ocak 2015 Cumartesi

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK TARİFİ



GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK


Malzemeler:

mantar 300gr
tavuk göğüs eti 2 adet
patates 4 ortaboy
kurusoğan 1 tane
pulbiber, tuz
domates 2 adet
1 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ

üzeri için : Kaşar peynir, domates

Yapılışı:

Patatesi, mantarı ve eti aynı boyda doğruyoruz.

Patatesleri üzrenine sıvıyağ ve baharatlarını ekleyip teflon tencerede kızarana kadar pişiriyoruz(su eklemeden az yağda kızartıyoruz)







Mantarları da yüksek ateşte biraz sıvı yağ ve baharatını ekleyip pişiriyoruz

 Kurusoğanı yemeklik doğrayıp soteliyoruz.Etleri ve baharatını da ekleyip pişiriyoruz.Pişen tavukların üzerine Patates ve mantarları ilave ediyoruz.Kısık ateşte küp doğradığımız domatesleri ekleyip hafif sulanınca güveç kaplara paylaştırıp üzerine kaşar ile fırına veriyoruz.yemeğimiz zaten pişmiş olduğundan kaşar kızarınca fırında alıyoruz.Yanında güzel bir pirinç pilavı ile servis ediyoruz...Afiyet Olsun...