4 Ocak 2015 Pazar

TANDIR ÇORBASI TARİFİ



Kışın içimizi ısıtacak bol vitaminli nefis bir çorba....

TANDIR ÇORBASI

Malzemeler:

yarım kilo dana eti
1 su bardağı yoğurt
3 kaşık un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke

üzeri için 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Eti düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice haşlıyoruz.Soğuyan etleri didikliyoruz.Et suyumuzda biraz ılıtıyoruz.
tencereye sıvıyağı alıp  unu ekliyoruz .Biraz unu kavurduktan sonra yoğurdu koyup kavuruyoruz.Hemen hazır bulundurduğumuz soğuk suyu ekliyoruz.Et suyunu da ekleyip (kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) karıştırıyoruz kaynamaya yakın 1-2 diş sarımsak biraz sirke ve didiklediğimiz etleri de ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.Üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis ediyoruz.Afiyet olsun