20 Şubat 2015 Cuma

AMONYAKLI PASTA TARİFİ


tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer

AMONYAKLI PASTA

Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un
1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz)

Kreması için:

1.buçuk  litre süt
15 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı un
3 kaşık nişhasta
1 paket vanilya

arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz


hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin


açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz


margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz...


bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor

kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile kaplıyoruz .Dilerseniz aralara muz koyabilirsiniz veya kremaya kakao ilave edip çikolatalı yapabilirsiniz. ben üzerini şanti ve çikolata sos ile şekillendirdim.1 gece buzdolabında bekletip dilimliyoruz...Afiyet olsun