AMONYAKLI PASTA TARİFİ


tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer

AMONYAKLI PASTA

Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un




1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz)






Kreması için:






1.buçuk litre süt


15 yemek kaşığı toz şeker


8 yemek kaşığı un


3 kaşık nişhasta


1 paket vanilya






arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz







hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin







açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz




margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz...








bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor






kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile kaplıyoruz .Dilerseniz aralara muz koyabilirsiniz veya kremaya kakao ilave edip çikolatalı yapabilirsiniz. ben üzerini şanti ve çikolata sos ile şekillendirdim.1 gece buzdolabında bekletip dilimliyoruz...Afiyet olsun




Yorumlar

akasyakokusu dedi ki…
Amonyaklı pastamı olurmuş kokmuyomu ki derken bir arkadaşta yemiştim..Çokta sevmiştim cesaret edip bendemi yapsam acaba...Ellerinize sağlık Handan Hanım sevgiler.
sibelinmutfagi dedi ki…
benim de en sevdiğim pasta çocukluğumda annem yapardı
Çok ilginç denemeliyim sevgiler :)
Handanın Tarifleri dedi ki…
evet çok eski bir tariftir ama unutulmaması gerek diye düşündüm