lazanya hamuruda elimizden olunca bir başka lezzetli....
LAZANYA
Malzemeler:
Hamuru için
3 yumurta
3cay bardağı su
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un
İçi için:
1 büyük kurusoğan
1 büyük havuç
yarım kilo kıyma
pul kırmızıbiber
tuz
karabiber
Beşamel sos için:
2 silme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
tuz
Beşamel Sos:
biraz sıvıyağ tereyağ karışımında unu kavuruyoruz (kısık ateşte) un güzelce kavrulduktan sonra sütü ilave ediyoruz.Hızlı birşekilde karıştırarak puding kıvamından biraz daha sıvı olacak şekilde beşameli hazırlıyoruz.Tuzunu ekliyoruz( koyu kıvamda olursa su veya sütle açabilirsiniz) karıştırarak biraz soğutup yumurtasını ilave edip çırpıyoruz.İsterseniz içine kaşar rendesi katabilirsiniz.
Ara katlarına sürmek için : yarım paket margarin + 1 çay bardağı sıvıyağ
biraz dinlendirdiğimiz bezeleri açıp kalın şeritler halinde kesiyoruz...
Yorumlar