20 Şubat 2015 Cuma

EV YAPIMI LAZANYA TARİFİ


lazanya hamuruda elimizden olunca bir başka lezzetli....

LAZANYA

Malzemeler:

Hamuru için

3 yumurta
3cay bardağı su
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un

İçi için:

1 büyük kurusoğan
1 büyük havuç
yarım kilo kıyma
pul kırmızıbiber
tuz
karabiber

Beşamel sos için:

2 silme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
tuz


Beşamel Sos:

biraz sıvıyağ tereyağ karışımında unu kavuruyoruz (kısık ateşte) un güzelce kavrulduktan sonra sütü ilave ediyoruz.Hızlı birşekilde karıştırarak puding kıvamından biraz daha sıvı olacak şekilde beşameli hazırlıyoruz.Tuzunu ekliyoruz( koyu kıvamda olursa su veya sütle açabilirsiniz) karıştırarak biraz soğutup yumurtasını ilave edip çırpıyoruz.İsterseniz içine kaşar rendesi katabilirsiniz.

Ara katlarına sürmek için : yarım paket margarin + 1 çay bardağı sıvıyağ


hamur malzemeleri ile sert bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru 4 bezeye bölüyoruz....

biraz dinlendirdiğimiz bezeleri açıp kalın şeritler halinde kesiyoruz...


kaynamış suya az tuz ve sıvıyağ ekleyip haşlıyoruz.Haşlanan hamurları hemen soğuk suya batırıp çıkarıyoruz


süzgeçin üzerine alıyoruz...


iç malzemelerini kavurup soğutuyoruz.yağlanmış tepsiye tek kat olacak şekilde seriyoruz üzerine eritilmiş margarin sürüp iç malzemeden yayıyoruz.Lazanya hamurlarımız  bitene kadar bu işlemi yapıp üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküyoruz

isterseniz üzerine kaşarda serpiştirebilirsiniz....