SOSLU MANTI TARİFİ

SOSLU MANTI



Hamuru için Malzemeler:




2 su bardağı un

1 yumurta

2 çay kaşığı tuz

su




İçi için malzemeler::




250gr kıyma

1 baş kuru soğan

maydanoz

karabiber

kırmızı pulbiber

tuz




Sos için : 2 çorba kaşığı tereyağ. kuru nane, pul biber (isterseniz salçada ilave edebilirsiniz)




Üzeri için : sarımsaklı yoğurt




Yapılışı:

unu geniş bir kaba alıyoruz. unun ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz.Tuzunu ilave edip birazda su ilavesi ile katı bir hamur hazırlıyoruz. Mantının hamuru ne kadar katı olursa okadar güzel olur .Suya girince erimez. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz.

Hamur dinlenirken içini hazırlıyoruz.Kıymanın üzerine soğanı rendeleyip, maydanozu ince kıyıyoruz.Baharatını ilave edip.Elimizle iyice karıştırıyoruz.




Bekleyen bezelerimiz kolayca açılacaktır.Çok ince olmayacak şekilde açıp içini doldurup karşılıklı köşeler üst üste gelecek şekilde kapatıp unlanmış tepsiye alıyoruz.




2 su bardağı suyu tencereye alıp su kaynayınca mantıları ekliyoruz.Pişdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis ediyoruz...Afiyet olsun ....


Yorumlar

HARİKA GÖRÜNÜYOR ;TAM DA SEVDİĞİM GİBİ ELLERİNE SAĞLIK
Handanın Tarifleri dedi ki…
Teşekkür ederim canım...
Handanın Tarifleri dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Handanın Tarifleri dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
akasyakokusu dedi ki…
Bu saattede olmazki..İnsanın canı çektirilmez kiii Handan Hanımm...Mmmm nefis görünüyor ellerinize sağlık..