Atayef tatlısı sevgili Tijen Aktay'ın tarifiyle nefis oldu ...tarif için teşekkürler
ATAYEF TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1+ 3/4 su bardağı un
yarım paket ınstant maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. margarin veya tereyağ
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı un
yarım limonkabuğu rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
Üzerine
istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz . Ben ceviz ,pasta süsü ve hindistan cevizi ile süsledim
Yapılışi;
Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz.Bu arada kremayı malzemeleri alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.soğuyan kremaya şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
Mayalanan hamurdan çok az yağladığımız tavaya kepçeyle çay tabağı büyüklüğünde döküp arkalı önlü pişiriyoruz.Pişen hamurların içine kremayı doldurup cevize batırıyoruz.isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz Afiyet Olsun...( ben üzerine karamel sosla servis ettim)
Yorumlar