7 Nisan 2015 Salı

ATAYEF TATLISI TARİFİ


Atayef tatlısı sevgili Tijen Aktay'ın tarifiyle nefis oldu ...tarif için teşekkürler

ATAYEF TATLISI

Malzemeler:

Hamuru için:

1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1+ 3/4 su bardağı un
yarım paket ınstant maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. margarin veya tereyağ

Kreması için:

2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı un
yarım limonkabuğu rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti

Üzerine

istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz . Ben ceviz ,pasta süsü ve hindistan cevizi ile süsledim

Yapılışi;

Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz.Bu arada kremayı malzemeleri alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.soğuyan kremaya şantiyi ekleyip çırpıyoruz.

Mayalanan hamurdan çok az yağladığımız tavaya kepçeyle çay tabağı büyüklüğünde döküp arkalı önlü pişiriyoruz.Pişen hamurların içine kremayı doldurup cevize batırıyoruz.isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz Afiyet Olsun...( ben üzerine karamel sosla servis ettim)