5 Nisan 2015 Pazar

İÇLİ KÖFTE TARİFİ



 İÇLİ KÖFTE

Malzemeler:

Dış hamuru İçin:

1 kilo esmer kısırlık bulgur
yarım kilo irmik
tuz
kırmızı pul biber
karabiber
2 tane büyük kurusoğan

İç kısmı için:

1 kiloya yakın ( 800gr)kıyma
5-6 tane kuru soğan
1 su bardağı ceviz
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

Yapılışı:

Önce köftemizin içini hazırlayalım.Kıymayı tavaya alıp biraz  suyunu çektirelim.İnce kıyılmış soğanları ekleyip güzelce kavuralım.Baharatları ekleyip soğutalım.bu arada yağ kullanmayalım
cevizleride irice kıyıp karışıma ilave edelim içimiz hazır...

bulguru genişçe bir tepsiye alıyoruz.Üzerine irmiği ekleyip kaynar su ile ıslatıyoruz. Çok ıslatmayalım yoğururkende su ekleyebilirsiniz.Soğanı rendeleyip ekleyelim.Daha sonra baharatları ekleyip iyice hamur özleşene kadar yoğuralım.

eğer kıyma makinanız varsa hamuru birkezde makinadan cekelim.İsterseniz elinizdede açabilirsiniz.Ben makinın yardımı ile yaptım .İçini doldurup ağzını iyice kapatalım .Yaptığımız köfteleri kızgın yağda kızartalım...
Köfteleriniz yağda çatlama yaparsa muhtemelen hamuru iyice yoğurmadığımız içindir .Bu durumda köfteleri una bulayıp kızartabilirsiniz.Un çatlamasını önleyecektir.elinizde açacaksanız ince açmaya özen gösterirseniz sonuç dahada güzel olacaktır..
.AFİYET OLSUN

istersenizde haşlayarak yapabilirsiniz ama benim tercihim kızartmadan yana....

üzerine kızdırılmış  tereyağ ve pulbiber....