21 Nisan 2015 Salı

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)



En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle...

KALBURA BASTI

Hamuru için:

2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
4 - 4,5 su bardağı un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu

İçi  için :

1 kase ceviz içi

Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz...


hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz...



rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz...


hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz)

Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip soğuduktan sonra servis ediyoruz.( tatlının ilk sıcaklığının çıkmasına dikkat edelim çok sıcak dökersek yumuşak olur) Afiyet olsun....


renginin bu şekilde olması için mutlaka karbonat kullanın ,Kabartma tozu ile bu rengi almıyor...