21 Nisan 2015 Salı

PANDİSPANYA TARİFİ



 Harika pastalar yapmak için kolay puf kabaran bir pandispanya yapmak gerek....


 Burada sadece pandispanyanın tarifini vermek istiyorum gerisini istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.Ben bol çikolatalı bir pasta hazırladım...

PANDİSPANYA

Malzemeler:

3 yumurta ( oda sıcaklığında)
5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
2 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı un
çay kaşığının ucu ile tuz

Yapılışı:

yumurtaların aklarını ayırıyoruz.İçine tuzu ilave edip katı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Diğer tarafta yumurta sarılarını ve şekeri çırpıyoruz. Un ,su ve kabartma tozunu sarıların içine ekleyip tahta kaşokla karıştırıyoruz. Yumurta aklarını da bu karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırıp kelepçeli kalıba veya çemberiniz varsa tepsiye yağlı kağıt serip içine döküyoruz. 180 derece hafif ısıtılmış fırına veriyoruz. soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesip istediğimiz şekilde pastamızı hazırlıyoruz...  Bu güzel pandispanya tarifi için umut sepetime teşekkürler...