5 Nisan 2015 Pazar

TİRİLEÇE TARİFİ


 denemekte geç bile kaldığım nefis hafif bir tatlı ...

TİRİLEÇE

Malzemeler:

keki için:

5 yumurta
5 çorba kaşığı irmik
1 su bardağında bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1-2 subardağı un ( kıvamı kek hamurundan biraz daha akışkan olacak şekilde ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı süt
1 paket hazır krema(200ml)
4 çorba kaşığı toz şeker

Karamel sos için:

5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
1 paket krema (200ml)

Yapılışı:

öncelikle yumurta ver toz şekeri iyice çırpıyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip cıvık bir kek hamuru hazırlıyoruz.Büyük dikdörtgen borcam tepsiye döküp 180 derecede fırında pişiriyoruz



pişen kekimiz soğurken krema için şeker , süt ve kremayı mikserle iyice çırpıyoruz.Köpük köpük olan kremayı dilimlediğimiz kekin üzerine yavaş yavaş ilave ediyoruz.(biraz döküp bekliyoruz tekrar döküp bekliyoruz)bu şekilde tüm şerbeti keke veriyoruz .Buzdolabında bir gece bekletiyoruz.

karamel sos için  şekeri sos kabına alıp kısık ateşte eritiyoruz.Yakmadan karamelleşmesini sağlıyoruz.Margarini karıştırarak ekliyoruz.Margarinde eridikten sonra kremayı boşaltıp şeker iyice eriyince ocaktan alıyoruz.sos biraz soğuduktan sonra kullanıyoruz



karamel sosu isterseniz servis ederken isterseniz tepsiniz üzerine tamamen dökebilirsiniz.Ben tek dilim üzerine dökmeyi tercih ettim afiyet olsun...