27 Mayıs 2015 Çarşamba

HAVUÇLU KABAK TARATOR TARİFİ



Havuçlu Kabak Salatası

Malzemeler:

3 adet kabak
2 adet havuç
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir kase yoğurt
bir tutam dereotu
tuz
isteğe göre ceviz






 Kabakları ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile ayrı ayrı rendeliyoruz. tencereye sıvıyağı alıp önce havuçları , havuçlar suyunu çektikten sonra kabakların suyunu biraz sıkarak kabakları ekliyoruz. Sarımsaklarıda rendeleyip ilave ediyoruz.Güzelce kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.



soğuttuğumuz kabakların üzerine kıyılmış ceviz ekliyoruz.(arzuya göre)

yoğurdu karıştırıp kıyılmış dereotunu ekliyoruz .Daha sonra soğuyan sebzelerle yoğurdu karıştırıp servis ediyoruz...Afiyet olsun