12 Mayıs 2015 Salı

PATATES MANTISI TARİFİ

en sade haliyle patates mantısı...ister çay saatlerinde isterseniz kıyma ile zenginleştirip ana yemek olarak yapılabilecek çok kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif...

PATATES MANTISI

Patatesleri haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra rendeliyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.Ben karabiber, kırmızı pul biber kullandım.Üzerine zeytinyağı gezdirip ince kıyılmış maydonozuda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Hazırladığımız karışımı irice top yapıp ortasını hafif çukurlaştırıyoruz. servis edeceğimiz zaman üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve son olarak tereyağını kızdırıp kırmızı pul biberi ekleyip üzerine gezdiriyoruz.

anayemek olarak hazırlamak isterseniz de kıyma ile soğanı kavurup ortasını biraz daha genişçe çukurlaştırıp aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz afiyet olsun..