6 Haziran 2015 Cumartesi

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ


tek başına bile bir öğün olacak nefis bir yemek...

Çökertme Kebabı

Malzemeler:

yarım kilo dana biftek
3-4 adet patates
bir kase yoğurt

Etin terbiyesi için:

1 büyük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
biraz süt veya yoğurt
çok az salça veya kırmızı pulbiber

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

öncelikle etimizi bir gece önceden marine ediyoruz.


marine ettiğimiz etleri julyen doğruyoruz....


patatesleri kibrit patates doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz....



etlerimizi çok az yağda ve mümkünse döküp tavada önce yüksek ateşte sonra biraz ateşi düşürüp pişiriyoruz.Tuzunu , biraz pulbiber ve kekik ekleyip karıştırıyoruz.


en son olarak servis tabağına altta patates üzerine yoğurt en üste etler gelecek şekilde servis ediyoruz...istenirse üzerine kızdırılmış tereyağı da gezdirilebilir ...Afiyet olsun